Ga naar ...

logo TOC » Ergonomie

Ergonomie en ergonomisch advies

Ergonomie bestudeert de mens in relatie tot zijn omgeving, ruimte of werkplek. Ergonomie zit vervat in ons dagelijkse leven, maar is vooral bekend in arbeidssituaties. Afgeleid van het griekse ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet), waarborgt het veiligheid en gezondheid van werknemer en werkgever. Een ergonomische werkplek en werkhouding stellen ons in staat om vitaal en productief, werkzaamheden te kunnen verrichten. En dat heeft een gunstig effect op welbevinden en ziekteverzuim.

Bij TOC kantoorinrichting zijn we gedreven in advisering t.a.v. ergonomische verbeteringen op de werkvloer of werkplek. Is een kantooromgeving goed afgestemd op de gebruiker, dan voelt zo iemand zich prettiger en zal hij of zij beter presteren. Dat heeft een merkbaar effect op de personele kostenbegroting. De verschillende gereedschappen en onderdelen zoals bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel, werkplekverlichting, beeldschermhouder, akoestische waarden en kleurenplan in het interieur zijn zomaar een paar onderdelen die deel kunnen uitmaken van het totaalpakket.

In onze pragmatische werkwijze proberen we vanuit vogelperspectief in te zoomen op de afzonderlijke aspecten en onderdelen, zonder daarbij het totaaloverzicht te verliezen. Hebt u heldere en praktische ergonomische aanbevelingen nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 
 

Vul hier uw gegevens in:

 

Antispam-verificatie

  • reCAPTCHA Public Key not found. Both Public and Private keys must be set in order for reCAPTCHA to function.
 
Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?