Ga naar ...

logo TOC » Ergonomie » Ergonomie

 

.

.

.

.

Ergonomie en ergonomisch advies

Hulp nodig bij het afstemmen van uw bureaustoel? Aan uw bureau of werkplek? Dat kan. Onze ergospecialist assisteert u graag bij het instellen van uw bureaustoel. Of wilt u liever een bureaustoel uitproberen? Ook dat kan.

Werkwijze

  1. Werkplekonderzoek: we komen op uw kantoor, bedrijf of instelling om een werkplekonderzoek te verrichten;
  2. Advies: we geven u helder en onderbouwd advies;
  3. Ergostudio: u brengt een bezoek aan onze ergostudio waar u op meerdere bureaustoelen mag proefzitten, waar we u specifieke zitinstructie geven en waar u een periode van tijd een werkplek kunt uitproberen.

Ergonomie bestudeert de mens in relatie tot zijn omgeving, ruimte of werkplek. Ergonomie zit vervat in ons dagelijkse leven, maar is vooral bekend in arbeidssituaties. Afgeleid van het griekse ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet), waarborgt het veiligheid en gezondheid van werknemer en werkgever. Een ergonomische werkplek en werkhouding stellen ons in staat om vitaal en productief, werkzaamheden te kunnen verrichten. En dat heeft een gunstig effect op welbevinden en ziekteverzuim.

Bij TOC kantoorinrichting geven we heel precieze, slimme en duurzame aanbevelingen t.a.v. ergonomische verbeteringen op de werkvloer of werkplek. Is een kantooromgeving goed afgestemd op de gebruiker, dan voelt zo iemand zich prettiger en zal hij of zij beter presteren. Dat heeft een merkbaar effect op de personele kostenbegroting. De verschillende gereedschappen en onderdelen zoals bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel, werkplekverlichting, beeldschermhouder, akoestische waarden en kleurenplan in het interieur zijn zomaar een paar onderdelen die deel kunnen uitmaken van het totaalpakket.

 

De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie omschrijft ergonomie alsvolgt: “Ergonomie stelt zich ten doel om gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken op dusdanige wijze vorm te geven, dat veiligheid, gezondheid, comfort en doeltreffend functioneren van mensen, behartigd worden.”

De werkwijze die we daarbij hanteren is zogezegd praktisch en praktijkgericht. Vanuit vogelperspectief zoomen we in op de afzonderlijke aspecten en onderdelen, zonder daarbij het totaaloverzicht te verliezen. Op de werkvloer, aan een bureau of werkplek willen we ons per slot van rekening aangenaam, enthousiast en ontspannen voelen. Hebt u heldere en praktische ergonomische aanbevelingen nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag nu een offerte aan!

Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?