Ga naar ...

logo TOC » Ergonomie » Werkplekonderzoek

 

.

.

.

.

Werkplekonderzoek

Ongeveer 45% van alle werknemers in zogenaamde risicoberoepen ondervindt klachten die met arm, nek en/of schouders te maken heeft. Die klachten die KANS (klachten arm, nek, schouder) genoemd worden, zijn direct of indirect het gevolg van herhaalde bewegingen, inspanningen en houdingen, en kunnen uiteindelijk hardnekkig en aanhoudend uitval veroorzaken. Herken en onderken je KANS (ook wel RSI genoemd) op tijd, dan kun je zulk uitval voorkomen.

Er zijn ook risicofactoren. Gebrek aan beweging bijvoorbeeld, is zo’n factor. Automatisering en computergebruik nemen uiteenlopende taken van ons over waardoor het werk wat we verrichten, zich doorgaans beperkt tot frequent herhaalde, kort-cyclische bewegingen. Bewegingen veelal uitgevoerd en gedaan vanuit een statische houding.

ergonomische bureaustoel

 

Met onze ergonomiespecialist kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Bij hem bent u aan het juiste adres wanneer u zich bijvoorbeeld afvraagt of uw organisatie of bedrijf aan de huidige arbo-normeringen voldoet als het gaat om kantoor- of zegeheten beeldschermwerkplekken. Deze specialist kan u na een korte bezichtiging op locatie al een aanbeveling of richting geven, en de mate inschatten waarin de werkplek, de ruimte of situatie concreet kan worden verbeterd.

Vraag nu een offerte aan!

Denk aan zaken zoals routing, werkplekverlichting, bureaustoel, beeldscherminstellingen en akoestiekverbetering. Een logische vervolgstap zou kunnen zijn, dat er een diepere organisatiescan gemaakt wordt om het omvangrijke geheel gedetaileerd en secuur in kaart te brengen. Daarna doen we u een voorstel waarin verschillende opties en mogelijkheden worden aangedragen.

Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?