Ga naar ...

logo TOC » Interieurbeplanting

Interieurbeplanting

Productiviteit op de werkvloer is niet iets statisch. Het is dynamisch, kwetsbaar en onderhevig aan omgevingsinvloeden. Tal van factoren hebben daar m.a.w. hun vat en uitwerking op en die uitwerking is lang niet altijd positief. Een belangrijke, over het algemeen behoorlijk onderschatte en onderbelichte gunstige factor zijn planten en bloemen.

Palmberg plantenbak op kast met zwevende deuren

.

Beplanting zorgt voor een hogere productiviteit. Verdiep je je hierin dan blijkt al snel dat groei en aanwas van productiviteit – om maar even in termen van planten te spreken – in een plantenomgeving omvangrijk en verbazingwekkend zijn. Wetenschappelijk onderzoek naar planten op kantoor bijvoorbeeld, heeft onomstotelijk aan het licht gebracht dat planten de productiviteit met 15 procent doen toenemen.

Green wall Hybrid beplanting

Zoals u ongetwijfeld weet zorgde het ‘nieuwe werken’ voor een voorliefde naar kille, hedendaagse en onpersoonlijke kantooromgevingen, waarbinnen iedereen maar kan aanschuiven wanneer het hem of haar belieft.

Alex Haslam (hoogleraar Psychologie aan de Universiteit in Queensland, Australië) was bij het onderzoek betrokken en legt uit: “Research wijst uit dat mensen in toenemende mate juist de voorkeur geven aan planten. Men beseft en erkent dat de lucht er bijvoorbeeld schoner door wordt. In een groen kantoor krijgt de werknemer bovendien de indruk dat de werkgever om hem of haar geeft.” ‘Minder is meer’, gaat dus niet overal en altijd op.

Interieurbeplanting

De aangename voordelen van interieurbeplanting zijn verbetering van concentratie en geheugen, vermindering van stress en depressiviteit, en een lager ziekteverzuim.

1. Verbetering concentratie en geheugen
Planten en natuur in het algemeen zijn in staat om onze focus en brein 20 procent te verbeteren, volgens onderzoekers van de Universiteit van Michigan, VS.

2. Minder stress
Planten verminderen stress onder werknemers, zegt onderzoek uitgevoerd door de Washington State University. Deelnemers kregen in een gesimuleerde kantooromgeving stressrijke oefeningen te verrichten. In de aanwezigheid van planten lag het stressniveau 12 procent lager en was men sneller in het beantwoorden van de vragen.

3. Lager ziekteverzuim
Een plant op de werkplek of werkvloer verlaagt ziekteverzuim. Onderzoek van hoogleraar Psychologie Tina Bringslimark onderschrijft dat. Het hield daarbij rekening met leeftijd, licht, temperatuur en werkdruk.

4. Minder depressief
Een 3 jaar durende studie gedaan door de University of Technology in Sydney wees uit dat op een groen kantoor, negatieve gemoedstoestanden en gevoelens van depressie met 58% afnemen.

5. Ook bloemen maken gelukkig
Houden bloemen nou echt van mensen? Hoogleraar Charlie Hall zegt dat de persoon die zich met bloemen omringt, zich in elk geval gelukkiger voelt. Dat hij of zij zich minder gestresst en meer ontspannen voelt. Japans onderzoek van een tijdje geleden, laat zien dat de geur van bijvoorbeeld lavendelbloesem een gunstige uitwerking heeft en stressverlagend is.

TOC kantoorinrichting levert elegante, esthetische en decoratieve interieurbeplanting. Voor binnen en buiten. Dat kan op kantoor zijn, maar ook in een hotellobby, vertrekhal, foyer of kantine. Of aan de receptie, in een wachtruimte, aula of trappenhuis.

Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?