Ga naar ...

logo TOC » Interieurstyling » Interieurbeplanting

Plantenbak op wieltjes op kantoor

Interieurbeplanting

Interieurbeplanting –  TOC kantoorinrichting is Specialist in het verzorging van beplanting voor kantoren, scholen en andere bedrijven. Planten zijn verantwoordelijk voor meer productiviteit en dan spreken we niet over een toename van enkele procenten. Uit wetenschappelijk onderzoek naar planten op kantoor dat werd geleid door Marlon Nieuwenhuis, afdeling Psychologie van de Universiteit van Cardiff, blijkt dat planten de productiviteit met maar liefst 15 procent verhogen.

Groen wand moswand

TOC kantoorinrichting levert jarenlang beplanting aan bedrijven in regio Amersfoort en Bunschoten-Spakenburg. Bij ons bent u aan het juiste adres voor smaak- en stijlvolle interieurbeplanting voor bijvoorbeeld kantoor, kantine, receptie of entree, ontvangsthal, wachtkamer en aula. Wandbeplanting en Green Walls kunnen naast een visuele ook een akoestische waarde hebben.

Planten op kantoor in bakken

Groen kantoor

Met Het Nieuwe Werken ontstond er een voorkeur naar lege, moderne en onpersoonlijke kantooromgevingen, waar werknemers konden aanschuiven wanneer ze wensten. Uit het onderzoek blijkt dat men planten juist prefereert. Medewerkers erkennen dat de lucht zuiverder wordt. Volgens Alex Haslam, hoogleraar psychologie van de Universiteit in Queensland die ook betrokken was bij het onderzoek, hebben werknemers in een groen kantoor sterk de indruk en het gevoel dat hun werknemers daadwerkelijk om hen geven. Over de kale kantoortrend zegt Haslam: ‘Sometimes less is just less’.

Neem nu contact op!

Voordelen Interieurbeplanting kantoor

Eerder onderzoek heeft eveneens positieve bevindingen opgeleverd, al vond dat onderzoek in laboratoria plaats. Wat zijn nu eigenlijk de meest relevante, wetenschappelijk bewezen voordelen van groen op kantoor?

1. Verbetering concentratie en geheugen
De aanwezigheid van planten of een ommetje maken in de natuur kan de focus en de werking van het geheugen met een slordige twintig procent verbeteren, zo stelden onderzoekers van de Universiteit van Michigan, vast. Dit geldt zelfs wanneer een persoon er weinig tot geen plezier bij ondervindt.

Planten in bakken op kantoor

2. Minder stress
Planten verminderen stress onder werknemers, zo bleek uit een onderzoek uitgevoerd door de Washington State University. Deelnemers kregen in een nagebootste kantooromgeving stressvolle oefeningen te doen. Met planten langs de muren lag het stressniveau 12 procent lager en was men bovendien vlotter in het beantwoorden van de vragen. Wandbeplanting zoals bijvoorbeeld Green Walls, kunnen naast een visuele functie, ook een akoestische functie of oplossing hebben.

3. Lager ziekteverzuim
De aanwezigheid van een plant op een bureau zorgt voor een lager ziekteverzuim. Dit blijkt uit onderzoek van hoogleraar Psychologie Tina Bringslimark. Het onderzoek hield daarbij rekening met leeftijd, licht, temperatuur en werkdruk.

Planten op grond kantoor

4. Minder depressief
Uit een drie jaar durende studie uitgevoerd door de University of Technology Sydney bleek dat negatieve gemoedstoestanden en gevoelens van depressie met 58% afnemen als gevolg van een groen kantoor.

5. Ook bloemen maken gelukkig
Hoogleraar Charlie Hall stelt dat wie zich met bloemen omringt, gelukkiger is. Zich minder gestresst en meer ontspannen voelt. Ook Japans onderzoek van een aantal jaar geleden, laat zien dat de geur van bijvoorbeeld lavendelbloesem een positieve werking heeft en stress en gevoelens van gedeprimeerdheid, verlaagd.

.

Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?