Ga naar ...

logo TOC » Phone Booth

Phone Booth

De Phone Booth laat u kalm en geconcentreerd telefoneren op kantoor. De akoestische Phone Booth, een traditionele telefooncel voor op kantoor is een fantastische en goed doordachte oplossing die TOC Kantoorinrichting biedt. De Phone Booth is een functionele akoestische 1-persoons cabine die eenvoudig in elke kantoorruimte of hal gepositioneerd kan worden. Akoestische cabines zorgen voor minder ruis op de werkvloer en biedt privacy en een rustige omgeving voor de bellende collega.

Vraag nu een offerte aan!
Lease ook mogelijk

Of bel direct: 033-2587386

TOCBrochure Phone BoothWat is een Phone Booth?

Een Phone Booth is een moderne belcel voor op kantoor. In deze afgesloten cabine kan worden getelefoneerd of kan men een Skype sessie houden. Een belcel beschikt over een moderne vormgeving en is opgebouwd uit akoestische materialen. De akoestische materialen zoals de wanden, maar ook het akoestische glas zorgen voor een geluidsdemping rond de 35dB. Buiten de stiltecabine is daardoor bijna niet te horen wat er in de cabine wordt gezegd en in de cabine valt ook het omgevingsgeluid weg. Telefoongesprekken vinden staand plaats in de cabine, voor langere telefoongesprekken en Skype sessies is er ook een zit-sta hulp die ondersteuning biedt en waarop geleund kan worden. De belcel is voor zien van een stopcontact, USB poort en een uitklapbare plank die ruimte biedt voor een laptop of kladblok. Een belhokje verbetert de akoestiek op kantoor omdat medewerker die bellen niet meer zorgen voor ruis op de werkvloer. De bel cel is niet alleen ‘hot’ en attractief, het verhoogt de productiviteit op de werkvloer, verbetert de communicatie en draagt bij aan een optimale atmosfeer en werkomgeving.

Technische specificaties van de Phone Booth

De Phone Booth is voorzien van ventilatie, verlichting en een stroommodule. De actieve ventilatie met 2 zeer stille ventilatoren zuigt lucht aan vanuit de omgeving van de cabine en blaast de frisse lucht van boven naar beneden. Per uur wordt 140 kubieke meter frisse lucht per uur de cabine in geventileerd. De lucht wordt beneden in de cabine weer weggezogen. De Led-verlichting en ventilatie worden aangestuurd door een sensor en treden in werking zodra iemand in de cabine stapt. Verder is de cabine uitgerust met 2 verzonken wieltjes waardoor de cabine te verplaatsen is. De bel cel is ook eenvoudige te demonteren en kan dus mee verhuizen naar een eventuele nieuwe locatie.

 • Gestoffeerde akoestische panelen vervaardigd uit gemelamineerd spaanplaat, bedekt met een polyurethaan foam, en gestoffeerd.
 • Optioneel: Brand vertragende polyurethaan foam CM 30120
 • 50 verschillende decors voor de bekleding
 • Led-verlichting
 • Ventilatiesysteem (2 ventilatoren)
 • Aanwezigheidssensor
 • Inklapbare legplank
 • Stroommodule (stroom + usb)
 • Verrijdbaar door verzonken wielen
 • Glazen panelen 10mm gehard glas met 2 lagen akoestische folie
 • Veiligheidsglas
 • Afmetingen: 1000 x 900 x H2230
 • Gewicht 320 kg

Familie van de Phone Booth

De Phone Booth is deel van akoestische cabine familie die wij nu al jaren leveren. De kleinste maar niet de minste in de serie is het belhokje met ruimte voor 1 beller. Daarna volgt de stilte werkcabine die ruimte biedt voor 1 persoon om in te werken, uit te rusten met (zit-sta)bureau en bureaustoel. Hierna volgen de vergadercabines die zowel open als dicht kunnen worden geleverd en die beginnen bij de 2- en 4 persoonscabine maar die modulair uit te breiden is tot akoestische cabines voor 8 personen.

De nadelen van kantoortuinen

Er is een grote vraag naar deze cabines van bedrijven met grote open kantoortuinen – de openspace werkomgeving. De eerste kantoortuinen werden al gerealiseerd in de jaren ’50 met het idee dat dit de onderlinge communicatie en ideeënstromen zou bevorderen. Kantoortuinen zijn momenteel helemaal in. Facebook opende in 2015 een nieuw hoofdkantoor met de grootste kantoortuin ter wereld. Verschillende onderzoeken wijzen daarentegen uit dat kantoortuinen een negatief effect hebben op de productiviteit en het welzijn van de werknemer. Onderzoek toont meerdere problemen die kantoortuinen veroorzaken. ‘Het grootste probleem van de kantoortuin is het lawaai’. Geluidshinder en concentratieverlies zijn de meest genoemde oorzaken van stressklachten van mensen die werken in een kantoortuin. Daarnaast neemt de privacy van de werknemers af en kunnen er slechts oppervlakkige gesprekken worden gevoerd. De Arbo Unie pleit voor de invoer van een minimumaantal stiltewerkplekken. Daarmee kan het ziekteverzuim onder kantoormedewerkers worden teruggedrongen. Er zijn verschillende producten die wij bieden die de akoestiek in kantoortuinen kunnen verbeteren. De vergadercabine biedt een geweldige oplossing in zowel akoestiek als privacy.

De Phone Booth en effecten

Akoestische cabines leveren wij door de gehele Benelux. Er is een grote vraag bij universiteiten, kantoortuinen, maar ook op beurzen en in bibliotheken. Wij krijgen vaak te horen dat de rust op locatie is toegenomen en dat er minder ruis is. Daarnaast worden er geen privacygevoelige telefoongesprekken meer gevoerd in de kantoortuinen maar alleen nog maar in de Phone Booth. Universiteiten en scholen zijn blij met de extra werkruimtes die het creëert. Wil je meer lezen over onze projecten en de effecten? Ga dan naar de projectenpagina.

Ervaar de Phone Booth

Wij hebben de Phone Booth maar ook de 4-persoons cabine bij ons in de showroom staan in Bunschoten-Spakenburg. In onze showroom hebben wij meerdere akoestische oplossingen die u kunt ervaren. De showroom is 10 km van Amersfoort verwijdert. Bel of mail om een afspraak te maken – de koffie staat klaar!

Termen waar je de akoestische bel cel onmiddellijk mee associeert zijn ‘akoestische telefooncel’, ‘onafgeleid bellen’, ‘belcabine’, ‘ongestoord telefoneren’, ‘phone booth’ en ‘akoestisch afgescheiden communiceren’.

Tags: akoestische belcabine, akoestische cel, akoestische belcel, akoestische telefooncel, phone booth kantoor, belcel prijs, telefoonhokje kantoor, kantoor telefooncel, belcellen kantoor, belcel kantoor, stiltecabine

Phone Booth referentieprojecten

Vind hier een greep uit de projecten waar wij o.a. de akoestische telefooncel hebben geleverd:

 • Belcel kantoor Gemeente Nijmegen
 • Belcel kantoor Drinkwaterbedrijf De Watergroep te Brussel

Een stapje groter? Bekijk hier onze vergadercabines.

Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?