Ga naar ...

logo TOC » Projecten » Akoestische slaapcabine

← terug naar overzicht Projectomschrijving: Akoestische slaapcabine

De wereld staat niet stil en gaat maar door. Soms kan dat even te veel worden en is er een rust of op fris moment nodig. Speciaal voor die gelegenheid is er nu de slaapcabine. Uit wetenschappelijk onderzoek van de NASA is gebleken dat een powernap van 26 minuten de alertheid en werkprestaties van piloten significant verbetert (54% alerter, 34% prestatieverbetering). Bron: Alertness management: strategic naps in operational settings, Rosekind et al, 1995.
Ook is bekend geworden dat een korte slaap, power nap, de kans op diabetes en hart- en vaatziekte kan vermindert. Ook de creativiteit en productiviteit nemen ook toe. Een win-win situatie voor werkgever en werknemer.

Waar kunnen deze cabines gebruikt worden bijvoorbeeld in ziekenhuizen, maar ook bij bedrijven die nachtdienst hebben. Tijdens de dienst een korte break of voor vertrek kan de werknemer nog een korte powernap doen en verfrist terug naar huis rijden, wel zo veilig.

Ook door verkeerleiders, piloten en politici wordt gebruikt gemaakt van een powernap om weer scherp te zijn. De hippe merken zoals Nike, Google en Apple maken gebruikt van de powernap op hun kantoren en met resultaat. Dus als de meest vooruitstrevende bedrijven het doen, waarom u niet!

De voordelen van een powernap van 15 tot 25 minuten:

  • Jezelf opladen“ een reset voor het lichaam en energieboost
  • Zorgt voor meer alertheid
  • Verbetert het concentratievermogen
  • Verbetert de motorische vaardigheden
  • Vermindert stress
  • Een boost voor de stemming

De akoestische slaapcabine kan ook gebruikt worden als oplossing voor een kolfruimte.

Open chat
Heeft u vragen?
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?